APATIN, GRAD NA DUNAVU, GRAD RIBE I PIVA

Zašto ovaj naslov za pecarošku sekciju?

Jasno svima onima koji poznaju Apatin i ljude zaljubljene u Dunav. Čak i “dođoši“ zavoleše Dunav. “Dunave, Dunave, moje more“. Ako niste znali u Apatinu je radila jedina fabrika za konzerviranje rečne ribe u bivšoj Jugi. Crvenperka u konzervi, dimljeni Šaran u konzervi i već sam zaboravio šta još. Ali bilo je to davnih 70 i nekih godina. Kratko je radila.

Svi u Apatinu znaju da spremaju ribu. Riblji paprikaš posebno. Naravno, u detaljima se razlikuju. Zato je neki šampionski, a neki samo kulinarski.

E, zato imamo sekciju za pecaroše i buduće šamšpione u spremanju ribljih specijaliteta.

Rukovodilac sekcije

ĆOPIĆ MILAN

Rođen 15.01.1957 godine u Apatinu.

Osnovnu i srednju školu završio u Apatinu. Na fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu stigao do apsolventa, ali fakultet nije završio. I neće, jer neće.

DA LI IMA BOLJEG ZA ŠEFA OVE SEKCIJE?

Mi mislimo da nema. Zašto?

Peca od kada zna za sebe. Naravno najviše na Dunavu.

Ali, ljubav za pecanjem ga je vodila po celom svetu, tamo gde ima ribe i interesantnog pecanja. Da nabrojima samo neke destinacije gde je pecao: Kamčatka, delta Volge, Švedska, delta Dunava, Španija Ebro itd..

Radi kao rukovodilac mornarske službe u Marini Apatin.

Upravlja turističkim brodom.

Vodič u ribolovu za mušičarenje i varaličarenje.

Još uvek aktivni takmičar u pecanju u pecaroškom udruženju “APABUCOV“.

Bio je predsednik udruženja “BUCOV“ u Apatinu od 2007 do 2020 godine.

Sada je predsednik bokserskog kluba u Apatinu. Boks, kao stara ljubav, jer je bio bokser od 1973 do 1980 godine mu neda mira.

Samo napred.

Svašta i svagde je radio dok se nije smirio u onome šta najbolje zna. Otvorio je pecarošku radnju 1990 godine i od tada bio sigurna podrška svim pecarošima.

SARADNICI

Rodić Branko, prof. mat. u penziji

Pecaroš od kada zna za sebe. Zaljubljenik u Dunav, ali i vrsni prirodnjak. Biciklom provozao Jugom. Planinar, izviđač,  ljubitelj pešačenja (Dunavski marš, Fruškogorski maraton i dr..). Specijalista u proizvodnji marinirane dimljene rečne ribe u teglama.

Osnovne vesti o ribolovu

Zabrane – lovostaji

Pecaroška sekcija podseća sve sportske pecaroše da  se pridržavaju zabrana ribolova koje su definisane zakonskim dokumentima.

Ovde će biti prikazani osnovni izvodi iz ovih dokumenata.

Book your break

 • 1

  Check Availability

 • 2

  Choose Room

 • 3

  Make A Reservation

 • 4

  Confirmation

Book A Room